Δωρεαν μεταφορικα σε ολα | Λήγει σε:

00:00:00

Δωρεαν μεταφορικα σε ολα

Λήγει σε:

00:00:00
Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Δωρεάν κανονική αποστολή σε όλες τις παραγγελίες-
Επικοινωνία

Aeris Ρολόι - Εγχειρίδιο

Οδηγίες

  1. Δείκτης ώρας
  2. Χρονογράφος υποκαντράν λεπτών
  3. Δείκτης λεπτών
  4. Κουμπί D
  5. Κορώνα
  6. Κορώνα - πρώτο κλικ
  7. Κορώνα - δεύτερο κλικ
  8. Κουμπί E
  9. Παραθυράκι ημερομηνίας
  10. Υποκαντράν δευτερολέπτων
  11. Χρονογράφος δείκτης δευτερολέπτων

Ρύθμιση ώρας Μετακίνησε την κορώνα στη θέση 6 και περίστρεψε. Εάν η κορώνα τραβηχτεί στη θέση 6 ενώ ο χρονογράφος λειτουργεί, οι δείκτες του χρονογράφου θα συνεχίσουν να κινούνται. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Ρύθμιση ημερομηνίας: Μετακίνησε την κορώνα στη θέση 6 και περίστρεψε αριστερόστροφα. Εάν η ημερομηνία ρυθμιστεί μεταξύ των ωρών 21:00 και 03:00, η ημερομηνία ενδέχεται να μην αλλάξει την επόμενη ημέρα.

Μέτρηση χρόνου με τον Χρονογράφο: Ο χρονογράφος μπορεί να ξεκινήσει και να σταματήσει με το κουμπί D. Με το πάτημα του κουμπιού E ο χρονογράφος μηδενίζεται και οι δείκτες δευτερολέπτων, λεπτών και ώρας του χρονογράφου επιστρέφουν στο 0.

Επαναφορά του χρονογράφου (συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης της μπαταρίας): Αυτή η διαδικασία πρέπει να εκτελείται όταν ο δείκτης δευτερολέπτων του χρονογράφου δεν επιστρέφει στο 0 κατά την επαναφορά του χρονογράφου, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης της μπαταρίας. Τράβηξε την κορώνα προς τα έξω στη θέση 8. Πάτησε το κουμπί D για να ρυθμιστεί ο δείκτης δευτερολέπτων του χρονογράφου στο 0. Ο δείκτης του χρονογράφου μπορεί να προχωρήσει γρήγορα με παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού D. Αφού μηδενιστεί ο δείκτης, θα πρέπει να επαναφέρεις την κορώνα στην κανονική της θέση. Δε θα πρέπει να πιέσεις την κορώνα στην κανονική θέση όσο κινείται ο δείκτης δευτερολέπτων του χρονογράφου. Θα σταματήσει όταν η κορώνα επιστρέψει στην κανονική της θέση. Η νέα της θέση αναγνωρίζεται ως 0.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Μηχανισμός κίνησης: Seiko VK61 quartz
  • Αντοχή στο νερό: 10 ATM / 100 μέτρα
  • Περιλαμβάνει: Χρονογράφο, Ημερομηνία
  • Μπαταρία: SR936SW
  • Κρύσταλλο: Ορυκτό γυαλί με διπλό θόλο με αντιανακλαστική επίστρωση
  • Υλικό κάσας: Ορείχαλκος με βουρτσισμένο φινίρισμα
  • Λουράκι, υλικό: Γνήσιο δερμάτινο λουράκι
  • Χωρίς νικέλιο (nickel free): Ναι
  • Μέγιστο μέγεθος καρπού: 18 εκ
  • Ελάχιστο μέγεθος καρπού: 13 εκ
  • Λουράκι, πλάτος: 18 mm
  • Διάμετρος κάσας: 42 mm
  • Διάμετρος καντράν: 34 mm
  • Πάχος κάσας: 14 mm
  • Ύψος κορώνας: 3 mm
  • Πλάτος ωτίδας (lug): 20 mm
  • Ωτίδα σε ωτίδα (lug to lug): 51 mm
  • Βάρος: 76 g

ΤΡΟΠΟΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΟΥ

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Τα περισσότερα ρολόγια διαθέτουν κάποιο επίπεδο αντοχής στο νερό. Αν το ρολόι σου δεν είναι αδιάβροχο, μπορεί να αντέχει μικρές πιτσιλιές, αλλά μην το ρισκάρεις. Αν έχει δερμάτινο λουράκι, μην το βρέξεις.

1 ATM / 10 μέτρα Αυτό το ρολόι δεν αντέχει καμία επαφή με το νερό.

1 ATM / 10 μέτρα Αυτό το ρολόι δεν αντέχει καμία επαφή με το νερό.

3 ATM / 30 μέτρα Αυτό το ρολόι αντέχει εύκολα τη βροχή και τις πιτσιλιές νερού.

3 ATM / 30 μέτρα Αυτό το ρολόι αντέχει εύκολα τη βροχή και τις πιτσιλιές νερού.

5 ATM / 50 μέτρα Αυτό το ρολόι είναι ασφαλές να το φοράς στο ντους ή όταν κολυμπάς.

5 ATM / 50 μέτρα Αυτό το ρολόι είναι ασφαλές να το φοράς στο ντους ή όταν κολυμπάς.

10 ATM / 100 μέτρα Αυτό το ρολόι είναι αρκετά ανθεκτικό στο νερό και μπορείς να το φοράς σε καταδύσεις με αναπνευστήρα.

10 ATM / 100 μέτρα Αυτό το ρολόι είναι αρκετά ανθεκτικό στο νερό και μπορείς να το φοράς σε καταδύσεις με αναπνευστήρα.

20+ ATM / 200+ μέτρα Αυτό το ρολόι είναι ασφαλές για οποιαδήποτε υποβρύχια δραστηριότητα, όπως οι καταδύσεις (scuba diving).

20+ ATM / 200+ μέτρα Αυτό το ρολόι είναι ασφαλές για οποιαδήποτε υποβρύχια δραστηριότητα, όπως οι καταδύσεις (scuba diving).

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΚΑΣΑΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ

  • Μην μετακινείς την κορώνα και μην πατάς κουμπιά όταν το ρολόι σου είναι σε επαφή με το νερό, γιατί μπορεί να εισέλθει νερό στην κάσα.
  • Εάν το ρολόι σου δεν είναι αδιάβροχο, βύθισε μια μπατονέτα σε ένα μπολ με ζεστό νερό όπου έχεις ρίξει μια-δυο σταγόνες υγρό σαπούνι. Πίεσε την άκρη της μπατονέτας για να απομακρύνεις το μεγαλύτερο μέρος του νερού και τρίψε απαλά την κάσα.
  • Αν το ρολόι σου είναι αδιάβροχο, βούτηξε ένα απαλό πανί σε ένα μπολ με ζεστό νερό στο οποίο έχεις προσθέσει μια δυο σταγόνες ήπιο υγρό σαπούνι ή απορρυπαντικό. Στύψε το μεγαλύτερο μέρος του νερού από το πανί και τρίψε απαλά την κάσα του ρολογιού με αυτό.

Πώς γίνεται ο καθαρισμός στο δερμάτινο λουράκι ρολογιού

Κατά κανόνα, το γνήσιο δέρμα δεν πρέπει να βρέχεται. Αυτό περιλαμβάνει τον ιδρώτα και την υγρασία που εξατμίζεται από το σώμα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, γι’ αυτό σου συνιστούμε να μη φοράς κάθε μέρα ρολόι με δερμάτινο λουράκι. Ακόμα, καλό είναι να το βγάζεις πάντα όταν πέφτεις για ύπνο. 1. Αν πρέπει να καθαρίσεις το δερμάτινο λουράκι σου, αφαίρεσέ το από την κάσα του ρολογιού και τρίψε το με ένα καθαρό, στεγνό πανί. 2. Εφάρμοσε, με ένα μαλακό πανί, καθαριστικό και μαλακτικό για το δέρμα, κάνοντας απαλό μασάζ με τη λοσιόν στο δέρμα. 3. Ολοκλήρωσε σκουπίζοντας με ένα καθαρό πανί για να αποφύγεις τους λεκέδες και άφησε το δερμάτινο λουράκι να στεγνώσει στον αέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μη φοράς το δερμάτινο λουράκι πολύ σφιχτά, ώστε να πρέπει να το λυγίζεις προς τα πίσω για να ξεκουμπώσεις το ρολόι σου, καθώς αυτό μπορεί να παραμορφώσει μόνιμα το δέρμα.

Η ΣΩΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΣΟΥ

  • Αποθήκευσε το ρολόι σου σε σκοτεινό, ξηρό μέρος για να αποφύγεις τη διάβρωση και τον αποχρωματισμό του καντράν.
  • Θα πρέπει να αντικαθίσταται πάντα η μπαταρία σε ένα ρολόι quartz (χαλαζία) μόλις αυτή εξαντληθεί. Με την πάροδο του χρόνου, μια άδεια μπαταρία μπορεί να παρουσιάσει διαρροή και να προκαλέσει ζημιά στο μηχανισμό του ρολογιού.
  • Όσον αφορά τα μηχανικά ρολόγια, θα πρέπει να τα λειτουργείς τουλάχιστον δύο ημέρες το χρόνο για να αποφευχθεί το κόλλημα των γραναζιών και των οδοντωτών τροχών.
  • Το κάθε ρολόι θα πρέπει να συντηρείται από επαγγελματία ωρολογοποιό κάθε 3 χρόνια.

ΓΕΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Γενικός Κανόνας: Βεβαιώσου ότι το ρολόι σου είναι το τελευταίο πράγμα που φοράς και το πρώτο που βγάζεις. - Βγάλε το ρολόι σου και φύλαξέ το με ασφάλεια προτού εμπλακείς σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να του προκαλέσει ζημιά. - Βγάλτο πριν από οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να σε κάνει να ιδρώσεις. - Βγάλτο πριν κάνεις ντους, μπάνιο ή κολύμπι. - Βγάλτο πριν από το μαγείρεμα ή το καθάρισμα. - Βγάλτο πριν πας για ύπνο. - Μην εκθέτεις το ρολόι σου σε χημικές ουσίες, όπως κολόνια, αντηλιακό, άρωμα, χλώριο, τζελ μαλλιών κ.ά., καθώς αυτές μπορούν να αποχρωματίσουν, να λεκιάσουν ή να θαμπώσουν τις επιφάνειες. - Προσπάθησε να αποθηκεύσεις το ρολόι σου ξεχωριστά σε ένα μαλακό περίβλημα για να αποφύγεις τις γρατζουνιές και το τρίψιμο. - Εάν το ρολόι σου έχει κούμπωμα, να το κουμπώνεις όταν το βγάζεις. - Φυλάξε το ρολόι σου σε στεγνό, σκοτεινό μέρος και απόφυγε τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Πώς Αφαιρείται Το Λουράκι Ρολογιού & Πώς Γίνεται η Αντικατάσταση με Νέο

Για να αφαιρέσεις και να αλλάξεις το λουράκι του ρολογιού σου, θα χρειαστείς:

  • Tο ρολόι
  • Λουράκι ρολογιού αντικατάστασης
  • Μαλακή επιφάνεια, όπως ένα πανί, ένα t-shirt ή ένα mouse pad

Μπορεί επίσης να χρειαστείς:

  • Ένα εργαλείο για πείρο με ελατήριο
  • Ή ένα αντικείμενο με μυτερή άκρη

ΠΩΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΑΚΙ ΡΟΛΟΓΙΟΥ

  1. Τοποθέτησε το ρολόι σου σε μαλακή επιφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσεις το ρολόι σου από τυχόν γρατσουνιές ή κάποια άλλη ζημιά.

  2. Εάν το ρολόι σου έχει πείρους ταχείας απελευθέρωσης στην κάτω πλευρά, πίεσε προς τα μέσα για να απελευθερωθεί το λουράκι ρολογιού.

  1. Εάν το ρολόι σου έχει τρυπημένες προεξοχές (drilled lugs) - μικρές οπές στις προεξοχές που εκτείνονται από την κυρίως κάσα του ρολογιού - χρησιμοποίησε ένα αιχμηρό, μυτερό αντικείμενο για να σπρώξεις το ελατήριο του πείρου προς τα μέσα και να απελευθερώσεις το λουράκι. Πρόσεξε ώστε το ελατήριο του πείρου να μην γλιστρήσει έξω από το λουράκι, γιατί μπορεί να πέσει κάπου και να το ψάχνεις.
  1. Εάν το λουράκι του ρολογιού σου δεν έχει κανένα από αυτά, χρησιμοποίησε ένα εργαλείο για ελατήριο πείρου. Πρόκειται για ένα μικρό εργαλείο με μύτη σε σχήμα V. Χρησιμοποιήσέ το για να συμπιέσεις το ελατήριο του πείρου από την κάτω πλευρά του λουριού ανάμεσα στις προεξοχές (lugs) στα δεξιά. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο, πίεσε προς τα κάτω την άκρη το ελατήριο του πείρου για να απελευθερώσεις το λουράκι.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΑΚΙ ΡΟΛΟΓΙΟΥ

Πρώτα, έλεγξε ότι το πλάτος προεξοχής κάσας (lug width) στο ρολόι σου είναι 20 mm. Μπορείς να βρεις όλα τα λουράκια ρολογιού που έχουμε διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, εδώ. Με τη χρήση των ανάλογων φίλτρων, μπορείς να επιλέξεις από τις νέες μας συλλογές τα λουράκια ρολογιού με πλάτος που ταιριάζει ακριβώς στο ρολόι σου.

Εάν το λουράκι αντικατάστασης διαθέτει πείρους ταχείας απελευθέρωσης, πιέσε τον πείρο προς τα μέσα και τοποθετήσέ τον στη θέση του ανάμεσα στις προεξοχές της κάσας. Θα τον αισθανθείς να "κουμπώνει" στη θέση του.

Εάν το νέο λουράκι ρολογιού δε διαθέτει πείρους ταχείας απελευθέρωσης, χρησιμοποίησε ξανά το εργαλείο με την ελατηριωτή μπάρα. Τοποθέτησε το ένα άκρο του πείρου στη θέση του και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το εργαλείο για να συμπιέσεις το ελατήριο του πείρου καθώς τον τοποθετείς στη θέση του. Θα αισθανθείς να "κουμπώνει" στη θέση του.

Δεν πρέπει να βιαστείς. Θα πρέπει να προσέχεις να μην γρατζουνίσεις τις προεξοχές (lugs) και να μην προκαλέσεις ζημιά στο νέο λουράκι του ρολογιού.

Αντιμετώπιση Προβλημάτων & Συχνές Ερωτήσεις

Αν φροντίζεις το ρολόι σου και το διατηρείς σωστά αποθηκευμένο, θα απολαμβάνεις για χρόνια ακρίβεια στη χρονομέτρηση. Αλλά ακόμη και με την καλύτερη δυνατή φροντίδα, μπορεί να διαπιστώσεις ότι το ρολόι σου χρειάζεται πρόσθετη προσοχή από καιρό σε καιρό.

Ρίξε μια ματιά στα συνηθισμένα προβλήματα με τα ρολόγια εδώ. Αν δεν μπορείς να βρεις αυτό που ψάχνεις, η υπέροχη Ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών μας είναι μόνο ένα τηλεφώνημα μακριά.

2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ

Για να διατηρήσεις την εγγύηση του ρολογιού σου σε ισχύ, μην το εκθέτεις σε νερό πέρα από το προβλεπόμενο όριο και φρόντισε να φυλάξεις την απόδειξη.

Άλλες Κατηγορίες

Νόμισες ότι πουλάμε μόνο ρολόγια; Τότε, θα θέλαμε να σ' ενημερώσουμε ότι έχουμε περισσότερα από 6.000 προϊόντα σε 21 διαφορετικές κατηγορίες ανδρικών αξεσουάρ και κοσμημάτων. Μπορείς να ανακαλύψεις ορισμένα απ' αυτά, πιο κάτω.